Om webbplatsen
Lyssna   E-postikon Dela sida på Facebook

Om webbplatsen

Tillgänglighet

Kemikalieinspektionens målsättning är att webbplatsen ska vara tillgänglig och användbar för så många som möjligt. I utvecklingen och förvaltningen eftersträvar vi alltid att i möjligaste mån följa de standarder som gäller för att skapa och bevara webbplatsens tillgänglighet både tekniskt och ur användbarhetssynvinkel.

Innehållet på webbplatsen är i huvudsak skrivet på svenska och på engelska. Det betyder att du i de allra flesta fall kan växla språk direkt på sidan som du läser. Det gör du genom att använda språklänkarna högst upp till höger på sidan.

Du kan också få innehållet uppläst genom att klicka på den vänstra av de tre verktygsikonerna uppe till höger ovanför texten.

Klicka på ikonen för ReadSpeaker för att få sidan uppläst.

 

Innehåll

Informationen på webbplatsen ska vara användbar för dig som besökare. Det betyder att den ska ge dig ledning i hur du kan agera för att uppfylla de krav som lagstiftningen ställer eller på annat sätt verka för säkrare hantering av kemikalier och att vi når målet, en Giftfri miljö. Här hittar du bland annat regler, råd och tips för en säkrare kemikaliehantering tillsammans med annan information och verktyg som du kan ha nytta av.

 

Hitta på webbplatsen

På webbplatsens startsida hittar du vår sökfunktion. Om du är osäker på vad du söker och var du kan hitta information som gäller för dig kan du alltid prova att använda den. Sökfunktionen kommer att föreslå sökfraser som kan hjälpa dig att hitta rätt. Till höger om sökrutan finns de vanligaste sökfraserna som andra besökare har använt. Klicka på någon av dem så görs automatiskt en sökning med den frasen. När du kommit vidare in på en annan sida finns alltid söfältet tll hands högt uppe på sidan.

Sökfält och vanliga sökord på webbplatsen.

 

"Smulspår"

När du klickat dig in på någon sida skrivs ett så kallat smulspår högst upp på sidan. Den visar vilken väg du gått för att komma till sidan där du befinner dig. Smulspåret hjälper dig att enkelt hitta tillbaka till en sida du tidigare besökt. Klicka på länkarna som är orangefärgade. Sidan du befinner dig på är alltid utskriven med svart text.

Smulspåret visar hur du navigerat på webbplatsen. 

 

Översikt av startsidan

För företagen som har kontakter med Kemikalieinspektionen finns ingångar till information samlad under det blå blocket "För säkrare kemikalieanvändning". Alla länkar i rubriker är markera med en pil som pekar till höger. Andra länkar, exempelvis i löpande text är orangefärgade.

Information som i huvudsak riktar sig till andra tillsynsmyndigheter finns under det gröna blocket "Tillsyn". Nyheter som Kemikalieinspektionen publicerar finns under det orangefärgade blocket "Nyheter och press".

I den högra kolumnen publiceras information om aktuella frågeställningar och frågor i fokus.

Disposition av informationen på startsidan.

 

Innehåll i sidfoten

Webbplatsen sidfot är så kallad global sifot, vilket innebär att den finns på samtliga sidor som du besöker. Där hittar du bland annat information om myndigheten, hur du kommer i kontakt med oss och en innehållsförteckning som leder dig till startpunkter för olika typer av innehåll som finns på webbplatsen. Där hittar du också länkar till de sidor som senast blivit publicerade eller uppdaterade.

Samtliga sidor på webbplatsen har länkar till kontakformuär som förmedlar frågan till någon på myndigheten som är lämplig för att besvara den. Du hittar alltid  kontaktuppgiften högst upp i den högra kolumnen på sidan som du besöker.

Disposition av webbplatsens sidfot.

 

Kontakta webbredaktionen

Du är alltid välkommen att kontakta oss för frågor eller förslag till hur vi bättre skulle kunna hjälpa dig att hitta relevant information. Använd kontaktformuläret högst upp i den högra kolumnen på sidan.

/ Kommunikationssekretariatet, webbredaktionen

 

Skapad
2011-10-22