Echas Klassificerings-...
Lyssna   E-postikon Dela sida på Facebook

Echas Klassificerings- och märkningsregister är publicerat

14 februari 2012

Europeiska kemikaliemyndigheten Echa har publicerat Klassificerings- och märkningsregistret, en databas som innehåller grundläggande klassificerings- och märkningsdata om fler än 90 000 anmälda och registrerade ämnen som tillverkare och importörer har rapporterat in till Echa.

Offentliggörandet av Klassificerings- och märkningsregistret är en viktig milstolpe i införandet av CLP-förordningen och ett viktigt steg framåt när det gäller tillgången till information om farliga kemiska ämnen. Det gäller såväl hälso- och miljöfaror som fysikaliska faror. Registret ger en mängd information från industrin om hur de själva har klassificerat kemikalierna och visar hur vissa företag har klassificerat samma ämne på olika sätt. Echa har inte behandlat eller kvalitetskontrollerat informationen.

– Med denna ökade öppenhet bidrar vi till en mer effektiv kommunikation om farliga kemikalier till arbetstagare och i slutändan konsumenterna, säger Geert Dancet, Echas verkställande direktör, i ett pressmeddelande.

Klassificerings- och märkningsregistret är den största offentligt tillgängliga databasen av sitt slag. Registret underhålls av Echa och kommer att uppdateras regelbundet med inkommande och uppdaterad klassificerings- och märkningsinformation. Framtida uppdateringar av registret kommer kontinuerligt att förbättra sökfunktionerna och tillgången till informationen.

Läs mer och sök i Klassificerings- och märkningsregistret.

Läs Echas pressmeddelande.

Läs mer om CLP-förordningen.